“22-24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında ATASEM ve ilgili bölümler tarafından gerçekleştirilen Erasmus+ ATASEM ve Almanca, Rusça, Arapça Dil Sınavları sonrasında Erasmus+ Puanları ve Bölüm Kontenjanlarına göre gerçekleştirilen Yerleştirme Sonuçları ekte verilmiştir.

– 2018/2019 Akademik Yılı Erasmus+ bütçesi henüz belirlenmediğinden ve geçerli başvuru sayısı fazla olduğundan hibemizi eşit bir şekilde kullanabilmek ve her bölümden öğrenciye fırsat sağlayabilmek amacıyla bölüm bazında 3 kontenjan verilerek yerleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir.

– Lisans ve lisansüstü öğrenciler için kontenjanlar ayrı tutulmuştur.

– Bu doğrultuda 9 Mart 2018 Cuma gününe kadar öğrencilerimizin gerçekleştirmek istemediği hareketlilikler için feragat dilekçeleri ile birlikte Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı’na müracaat etmeleri önem arz etmektedir. Ek Yerleştirme Sonuçlarımız da 14 Mart 2018 Çarşamba günü yine Ofisimiz web sayfasından duyurulacaktır. Ofisimiz Yönetim Kurulu tarafından 2017/2018 Akademik Yılı itibariyle düzenlenen Üniversitemizin 26/05/2017 tarih ve 86432244-40 numaralı Senato Kararı 5. Maddesi gereğince; öğrenciler yerleştikleri üniversiteye bildirimi yapılıp, kabul aldıktan sonraki süreçte mücbir bir sebep olmaksızın hareketlilikten vazgeçmeleri durumunda gitmeyi planladıkları dönem (Güz ya da Bahar) için ders kayıtlarını gerçekleştiremeyecektir.

– Staj Hareketliliği için kontenjanımız 45 kişi olup, sonuç listesinde “Staj İçin Kabul Mektubu Beklenmektedir” durumunda olan öğrencilerimiz en geç 15 Mayıs 2018 tarihine kadar kabul mektuplarını Erasmus+ Ofisine teslim etmelidir. Belirtilen tarih sonrasında getirilecek kabul mektupları Erasmus+ Staj Hareketliliği bütçemiz doğrultusunda değerlendirilecektir.

– Yerleşme durumu “Yedek” ya da “Yerleşti” durumunda olan ve “Staj + Öğrenim” tercih eden öğrencilerimizden de 15 Mayıs 2018 tarihine kadar kabul mektubu beklenmektedir.

– Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimiz için ek yerleştirme tarihimizi takiben bir oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya katılım zorunlu olup sürecinize dair tüm detaylara toplantıda yer verilecektir. Lütfen sayfamızı takipte kalınız.

Tercih Sonuçlarını İçin Tıklayınız.

4 thoughts on “2018/2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

1. 19/02/2019

Enes Reply

Merhaba, geçmiş dönem sınav sonucumu kullanmak istiyorum bu sonuç belgesini nereden temin edebilirim ?

2. 01/03/2018

Batuhan Genç Reply

Staj için kabul mektubu beklenmektedir derken ne demek isteniyor ? Ayrıca staj yerini kendimiz mi ayarlıyoruz ?

• Merhaba Batuhan,

İsimlerinin yanında bu ibare yer alan adayların, kendi buldukları bir kurumda staj yapmalarının onaylandığını gösteren bir belgeyi 15 Mayıs 2018 tarihine kadar ofise ibraz etmesi gerekmektedir.

Geçmiş dönemlerde stajdan yararlanan öğrencilerin, staj yaptığı yerlere ilişkin bilgilere Erasmus+ Giden öğrenci sekmesinin altındaki Rehber ve Evraklar kısmından ulaşabilirsiniz.

Başarılar dileriz,