Farabi Değişim Programı kapsamında 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizde öğrenim görmek üzere gelen öğrenciler akademik takvim tarihlerini kontrol etmeli ve üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)  üzerinden öğrenci kaydı yapmaları gerekmektedir. Ders kayıt tarihlerinde OBS (obs.atauni.edu.tr) sistemine giriş yapıp “Başvuru İşlemleri + Kayıt Başvuru + Farabi Başvuru” yolu izlenerek başvuru ve öğrenim protokolüne göre ders kaydı yapmalıdır. İlgili Fakülte/Enstitü/M.Y.O’da bulunan bölüm danışmanlarına seçilen dersleri onaylatmaları gerekmektedir. Gelen öğrencilerimize duyurulur.

Not: Öğrenci Kimliği, Öğrenci Belgesi gibi tüm işlemler ilgili Fakülte öğrenci işleri tarafından yürütülmektedir.

10 thoughts on “2018/2019 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı İle Üniversitemize Gelen Öğrencilerin Dikkatine

1. 18/09/2018

Sevgi Reply

Ders kaydıyla ilgili herhangi bir problem olduğunda kim ile iletişime geçmemiz gerekiyor ?

• Sevgi merhaba,

İlgili fakülte öğrenci işleri ile iletişime geçebilirsiniz. İletişim bilgilerini üniversite ana sayfasından bulabilirsiniz. Başarılar.

2. 08/09/2018

irfan öztepe Reply

Farabi için öğrenci kaydı pasif durumda ne zaman aktif duruma gelecek ?

• İrfan merhaba,

Farabi başvuruları yaklaşık olarak Şubat-Mart aylarında alınmaktadır. İlgili aylarda web sitesini kontrol ederek bilgi sahibi olabilirsin. Başarılar.

3. 05/09/2018

yasin aras Reply

Fakültemize ne zaman kayit yapacagiz
    Ayrica baska belge lazimmi ?

4. 03/09/2018

İrfan öztepe Reply

Obs ye kayıt oldum, başka bir işlem gerekiyor mu şimdi online olaraktan ?

• İrfan merhaba,

İlgili akademik takvimi takip edip OBS(obs.atauni.edu.tr) sisteminden “Başvuru İşlemleri + Kayıt Başvuru + Farabi Başvuru” yolu izlenerek başvuru ve öğrenim protokolüne göre ders kaydı yapmalı ve danışmanınıza onaylatmanız gerekmektedir.

5. 13/08/2018

Merve Öz Reply

Farabi ile gelen öğrenciler öbs sistemi üzerinden nasıl ders kaydı yapıcaklar? Yeni gelen öğrenciler öbs sistemine nasıl kayıt olucaklar?

• Merve merhaba,

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS – obs.atauni.edu.tr) ana sayfasında “Kayıt ol” butonundaki gerekli bilgileri doldurarak online kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra sisteme giriş yapabilirsin. Detaylı bilgi için “Yardım” menüsünden veya öğrenci işlerinden bilgi alabilirsin.