TÜRK KENEŞİ TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜRKÜNİB)

ORHUN DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURUSU

Orhun Değişim Programı Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği üyeleri Yükseköğretim kurumları öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğretim üyesi değişimin güz ve bahar dönemlerinde, öğrenci değişimi ise bahar döneminde Türk Keneşi Türk Üniversiteleri üyeleri arasında Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimleri ve Türkoloji/Türk Dili ve Edebiyatı bölümü değişim programı başlayacaktır. Üniversitemizin İkili Protokol imzaladığı üniversiteler aşağıda verilmiştir:

1. HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI KAZAK TÜRK ÜNİVERSİTESİ
  2. AL-FARABİ KAZAK MİLLİ ÜNİVERSİTESİ
  3. KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ

Başvuru takvimi:

Değişim İlanlarının Yükseköğretim kurumlarında duyurulması ve alınması 01 – 17 Ekim 2018
Belirtilen kontenjanların Dönem Başkanlığına bildirerek alınan Başvuruların Değerlendirilmesi 18 Ekim – 25 Ekim 2018
Sonuçların İlan edilmesi 31 Ekim 2018

Başvuru için istenilen belgelerin taranmış halini, belirtilen tarihler arasında alsu.bastaban@atauni.edu.tr e-mail adresine göndermeniz gerekmektedir. İlgili başvuru belgeleri bilgisayar ortamında doldurulması gerekmektedir.

Değişim programı ile ilgili detaylı bilgi http://turkunib.org/orhun/ adresinden elde edilebilir.

ÖĞRENCİ BAŞVURUSU

Başvuru şartları:

• Atatürk Üniversitesi’nin örgün eğitim programlarına kayıtlı olmak (Uluslararası İlişkiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümleri öğrencisi olmak);
  • Not ortalamasının 4 üzerinden 2,5 olması;
  • Lisans 2, 3, 4 sınıflar ve Yüksek Lisans öğrencileri başvuru yapabilir.

Başvuru için istenilen belgeler: