Öğrenim Protokolü Hazırlama Süreci 1 – 9 Mayıs 2018 Tarihleri Arasında Yapılacaktır.

Adım Adım Dikkat Edilecekler ve Yapılacaklar:

2018/2019 Akademik yılı için başvuruda bulunmuş olup karşı üniversitelerden “KABUL” alan öğrencilerimizin süreç içerisinde hazırlayacakları tüm belgeler Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden Bölüm Farabi Koordinatörleri kontrolünde hazırlanmaktadır. Sistem çıktısı olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.

ADIM 1:

•  Dış İlişkiler Ofisi Web Sayfası giriş yapılır “Farabi” Butonuna Tıklayınız.
  •  Karşınıza gelen ekranda Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu‘nu indiriniz.
    • Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu: Bu form üniversitemizin ve gidilecek üniversite derslerinin eşleştirme yapıldığı formdur. Karşı üniversitelerin Ders Bilgi Paketi, Eğitim Bilgi Sistemi gibi sitelerinden gerekli ders adı ve kodu bulunabilir. Bu form doldurulurken dikkat edilecekler aşağıdaki gibidir:

ADIM 2:

• Vakıfbanktan öğrencinin kendi adına hesap açtırınız. Alınan IBAN numarası OBS’ye giriniz.
    • OBS(obs.atauni.edu.tr) > KİŞİSEL BİLGİLER > ÖZLÜK BİLGİLERİ > HARÇ BİLGİLERİ yolu izlenir ve IBAN numarası ilgili alana eksiksiz ve hatasız bir şekilde yazılır.
    • Daha önceden açılmış olan hesabınız varsa kullanabilirsiniz. Yeniden hesap açtırmanıza gerek yoktur.

ADIM 3:

• Bölüm farabi koordinatörünün yanına gidilir ve oluşturmuş olduğunuz “Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu” nun sisteme girişi yapılır. Farabi koordinatörünün sistem üzerinden eşleştirme işlemini nasıl yapacağı buradaki linkten izleyebilirsiniz.
    • Doldurmuş olduğunuz “Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu” bölüm koordinatörünüz tarafından sisteme aktarıldıktan sonra herhangi bir resmiyeti yoktur. Bu belgenin amacı bölüm koordinatörünün sisteme giriş yapmasını kolaylaştırmaktır. Koordinatörünüz sisteme ilgili dersleri girdikten sonra sistem tarafından üretilen belge öğretim protokol belgeniz olacaktır.
  • Koordinatörünüz eşleştirme işlemlerini tamamladıktan sonra aşağıdaki belgeler elinizde mevcut bulunması gerekmektedir. Gidilecek kurumlarda dönemlik değil yıllık sistem olanlar (Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi) koordinatör eşleştirmeleri yaptıktan sonra güz+bahar protokollerini ortak alması gerekmektedir.  Diğer öğrencilerimiz güz protokollerini ayrı bahar protokollerini ayrı almaları gerekmektedir.
    • 2 nüsha Öğrenci Başvuru Formu (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz)
    • 3 nüsha Güz Protokolü (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz)
    • 3 nüsha Bahar Protokolü (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz)
    • 1 nüsha Yükümlülük Sözleşmesi (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz. IBAN numaranızın doğru ve eksiksiz yazıldığını kontrol ediniz.)

ADIM 4:

Gerekli bilgileri kontrol ettikten sonra eksik ve yanlış bilgi olmadığından emin olunuz. Bilgiler doğru ve eksiksiz ise belgelerin altında bulunan gerekli imzaları(Öğrenci imzası, Bölüm Farabi Koordinatörü imzası, Öğrenci Danışmanı İmzası) attırınız ve fakülte yönetim kuruluna sunulmak üzere bölüm sekreterliğine teslim ediniz.

İmza alanlarında Kurum Koordinatörü imzası kısmını boş bırakınız.

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra protokol hazırlama süreci tamamlanmıştır.

Detaylı bilgi için oryantasyon toplantısınının video kaydını izleyebilirsiniz.

6 thoughts on “2018/2019 Farabi Değişim Programı Giden Öğrencilerinin Yapması Gerekenler

1. 04/06/2018

Merve karaman Reply

İyi günler ders eşleştirmediniz yaptım . Fakat kesin kayıt için ne zaman dönüş yapılacak bize

• Merve merhaba,

İlgili belgeleri tamamladıysanız kesin kayıt için herhangi bir dönüş yapılmamaktadır. Süreç hakkında detaylı bilgi için ofis ile iletişime geçebilirsin. Başarılar.

2. iyi günler. Hukuk fakültesinde yıllık sistem olan bir üniversiteye gideceğim. Örneğin 4. sınıfta alacagım dersler atatürk üniverstiesınde ceza usul hukuku 1 ve ceza usul hukuku 2 fakat gidecegim üniverstiede sadece ceza ozel hukuku var bunları ders eslestrime belgesinde nasıl gösterebilirim ve mesela atatürk üniversitesinde tek dönemde alıp bitirecegim ders yıllık sistem olan üniverstiede 2 dönem sürecek bunu nasıl belirtecegim. Teşekkür ederim

• Alperen merhaba,

Öğrenim protokolünde bire iki ya da ikiye bir eşleştirme yapılabilmektedir. Üniversitemizde olan bir ders karşı üniversitede iki derse denk geliyor ise 1’e 2 eşleştirme yapabilirsin. Aynı şekilde karşı üniversite bir ders üniversitemizde iki derse denk geliyorsa ikiye bir eşleştirmesi yapabilirsin.

3. 30/04/2018

Batuhan aydın Reply

2 nüsha Öğrenci Başvuru Formu
    3 nüsha Güz Protokolü
    3 nüsha Bahar Protokolü
    1 nüsha Yükümlülük Sözleşmesi
    Ben bu sözleşmeleri bölümümdeki farabi kordinatöründen mi alıcam ve doldurup aynı hocaya teslim mi edicem

• Batuhan merhaba,

İlgili belgeleri bölüm koordinatörünüzden aldıktan sonra gerekli imzaları attırınız. Daha sonra fakülte yönetim kuruluna sunulması için bölümünüz sekreterliğine teslim ediniz.