2019-2020 Akademik Yılı Erasmus Değişim Programı başvuruları 18 Şubat 2019 – 3 Mart 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru yapabilmek için obs.atauni.edu.tr sistemine giriş yapıp “Değişim Programları Başvuru” linkinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

• 18 Şubat – 3 Mart 2019- Y. Dil Sınavı Başvurusu ve Erasmus Başvurusu
  • 4-8 Mart 2019 – Yabancı Dil Sınavı
  • 11 Mart 2019 – Tüm Yabancı Dil Sınav Sonuçları

16 thoughts on “2019-2020 Akademik Yılı Erasmus+ Değişim Programı Öğrenci Başvuruları Başladı!

1. 05/03/2019

Yavuz solmaz Reply

Başvuru tarihini kaçırdım sanırım,yds puanım vardı.Hala başvuru yapma şansım var mı?

• Yavuz merhaba,

Maalesef 2019-2020 Akademik yılı için başvurular tamamlandı. Başvuru süresi uzatılmamaktadır.

2. 04/03/2019

Suat Tuncay Reply

Merhaba ben doktora öğrencisiyim. Obs üzerinde kayıt yaptim, ancak listede ismim yer almıyor. YDS puanımı da girmiştim. Ondan da olabilir mi? Tam olarak sebebi nedir?

• Suat Tuncay merhaba,

Eğer YDS puanınızla başvuru yaptıysanız ATASEM sınavına girmenize gerek yoktur. YDS puanınız ile sıralamaya alınırsınız. İlgili ATASEM listesi YDS, YÖKDİL, TOEFL gibi ÖSYM tarafından geçerliliği olan bir sınav sonucu olmayan öğrencilerin girmiş olduğu bir sınav oluyor. Bu sebepten dolayı listede isminiz görünmüyordur.

3. 04/03/2019

Betül Günce Reply

Sınav takvimi ne zaman yayınlanır?

• Betül merhaba,

4. Ben erasmus başvurusu yapmak istedim fakat tercih seçenekleri çıkmadı bu sebepten kayıt yaptıramadım. Şimdi de kayıt süresi bitti ve pasif başvurular durumuna geçti. Bu konuda bi ek başvuru süresi vs. yayınlanacak mı acaba?

5. 02/03/2019

Nupel ek Reply

Merhaba erasmus başvurusu yaparken atasem olarak işaretledim yani atasem e de başvuru yapmış oluyorum öyle değil mi? Sonuçları nereden ogrenecem ve dil sınavına nerede girecem
    İyi günler

• Nupel merhaba,

ATASEM seçtiğinizde otomatik olarak sınava da başvuru yapmış oluyorsunuz. Erasmus+ ATASEM Sınavı 5-8 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav yeri ve saati hakkında detaylı bilgi bugün (04.03.2019) mesai saatinden sonra web site ve sosyal medya hesaplarında duyurulacaktır.

6. Yds puanım varsa atasem sınavına yine de girmek zorunda mıyım

• Tuğba merhaba,

YDS puanınız varsa kullanabilirsiniz. ATASEM sınavına girmenize gerek yoktur.

7. Merhaba, ATASEM sınav tarihi 4-8 mart arası istediğimiz tarihte mi girebileceğiz? Yoksa bir ayrım var mıdır? İngiliz dili ve edebiyatı bölümündeyim. Tarih hakkında bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olurum.

• Güldalı Handan merhaba,

Başvurular bittikten sonra duyuru olarak sınav yeri, tarihi ve saati ATASEM tarafından belirlendikten sonra duyuru olarak yayınlanacak. Başvurular bittikten sonra duyuruları takip edebilirsiniz.

8. 20/02/2019

Emirhan Uzuner Reply

Yabancı dil sınavına nasıl başvuruyoruz?

• Emirhan merhaba,

Başvuru yaparken Yabancı Dil Sınavı olarak “ATASEM” seçeneğini seçtiğinizde aynı zamanda dil sınavına da başvuru yapmış oluyorsunuz.