Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü 26-30 Aralık 2018 Tarihleri arasında Almanya’nın en büyük Türkçe Kitap Fuarı olan 19. Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı’nda yapılan Türk Üniversiteleri Tanıtım Günleri’ne katılım sağlayarak tanıtım ve bilgilendirme standı açtı.

Almanya’da istediği şartlarda istediği bölümde okuyamayan veya son yıllarda artan Sosyo-Kültürel zorluklar ile karşılaştıkları için Anavatanda Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi görmek isteyen öğrenci adaylarına Üniversitemizin tanıtımının yanı sıra 28 Nisan 2018 tarihlerinde Almanya’nın Dortmund, Mannheim ve Berlin şehirlerinde yapılacak olan Yurtdışından ya da Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (ATAYÖS) hakkında geniş ve detaylı bilgilere yer verildi.

Çok sayıda katılımcının olduğu Fuar’da Üniversitemize yoğun ilgi gösteren öğrenci adaylarının ve eğitimcilerin yanı sıra T.C. Büyükelçiliği Başkonsolos Yardımcısı Sayın Fatma TAŞHAN CEBECİ, Eğitim Ataşesi Hacer ÖZDOĞAN ve Essen Eğitim Ataşesi Sayın Doç. Dr. Mehmet Fikret ARARGÜÇ standımızı ziyaret ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Ayrıca Fuar sonrasında Köln Gençlik Derneği, Diyanet İşlerine bağlı Leverkusen Merkez Camii Derneği ve Leverkusen Türk Öğrencileri Velileri Derneğinde Türk kökenli ailelere, Üniversitemizin tanıtımı ve Yurtdışından ya da Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı hakkında sunumlar yapılarak detaylı bilgiler verildi.

Yüksek kaliteli eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle mezunlarını geleceğe güvenle hazırlamayı hedefleyen Üniversitemiz, yükseköğretim eğitimlerine Ülkemizde devam etmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler ile Yurtdışında yaşayıp Türkiye’de öğrenim görmek isteyen vatandaşlarımızı aynı çatı altında buluşturarak uluslararasılaşma hedeflerine de katkı sağlamayı amaçlamaktadır.