2008 yılında hazırlanan ve senato tarafından kabul edilen Yönerge doğrultusunda uzun yıllar Rektörlük binasında faaliyetlerini sürdüren Dış İlişkiler Ofisinin yeni hizmet yerinin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın ziyareti ile açıldı. Atatürk Üniversitesinin kuruluşuna destek veren Nebraska Üniversitesinin Omaha kampüsünde yer alan Uluslararası İlişkiler Ofisi örnek alınarak tasarlanan Ofis, tamamen açık ofis özelliğine sahip ve uluslararası görselleri içeren bir tarzda yapılandırılmıştır. Dış İlişkiler Ofis şu an itibariyle Erasmus+ KA103, Erasmus+ KA107, Erasmus+ EVS, Bologna Süreci, Mevlana, Farabi, Yaz Okulu, Kış Okulu, Yurtdışında Eğitim, PAX, Uluslararası Derece Öğrencileri ve Kısa Dönemli Özel Ziyaretler ve Stajlar gibi 12 programı doğrudan yürütmekte, Avrupa İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) ve Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği (TÜRK KENEŞİ) ne de dolaylı olarak katkı vermektedir.

Ofisin resmi açılışını yapmak üzere Ofisi ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Dış İlişkiler Ofisinin modern görünümlü, fonksiyonel, faaliyetleriyle dopdolu ve Üniversitemize yakışan bir ofis haline geldiğini belirterek ofisin bu hale gelmesine katkı veren herkese teşekkür etti. Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof.Dr. Fahri Yavuz da Ofisin kurumsallaşmasını tamamladığını, 2014 yılında Yıllık Ulusal Erasmus Toplantısında Türkiye’de örnek ofislerden biri olarak gösterildiğini ve yılda yaklaşık 750-800 hareketliliğe sebep olduğunu ifade ederek, ofis geliştirilerek bulunduğu bu iyi noktadan çok daha iyi seviyelere taşınabileceğini ifade etti. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Takkaç, Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sözbilir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Metin Saygılı da katıldı.