2016-2017 Akademik yılı ERASMUS Öğretim Üyesi Ders Verme Hareketliliği II. Başvuruları başlamış olup, başvuru formu online olarak OBS sistemine giriş yapılarak doldurulup, çıktısı alınabilecektir. Üniversitemiz senatosunun 15/12/2016 tarih ve 14 sayılı oturumunda alınan kararı ile uygun görülen değerlendirme kriterleri aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

2016-2017 yılı için Üniversitemize tahsis edilen Ders Verme Hareketliliği hibe kaynağına gore KA103 (AB üyesi 28 ülkenin yanı sıra, Makedonya, Lihteştayn, İzlanda, Norveç)  için 8 personel gönderilmesi uygun görülmüştür. Birimimiz mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi en az 2 iş günü en fazla 4 iş günü buna ek olarak seyahat hibesi ile sınırlandırmıştır.  2016/2017 yılı projemiz 31 Mayıs 2018 tarihinde sonlanacağından başvuran öğretim üyelerimiz için son hareketlilik tarihi 31 Mayıs 2018’dir.  Başvuran Öğretim Üyesi listesi üzerinden her haftanın Cuma günü  yeni bir değerlendirme gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda ilk değerlendirme sonuçlarının açıklanmasına takiben ilk 8’de yer alan öğretim üyelerimizden kabul mektubu beklenecek olup, bir sonraki hafta bu sayı bir sonraki 8 kişinin eklenmesiyle başvuru sayımız doğrultusunda kontenjanımız tamamlanana kadar tekrar ilan edilecektir.

• Erasmus+ Programı’nda en az 8 saat ders verilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm) kullanılarak hesaplanacaktır.
  • Gitmeye hak kazanan öğretim üyesi, ya mevcutta Erasmus anlaşması olan bir üniversiteye veya kendisinin anlaşma yapmayı sağlayacağı bir üniversiteye gider.
  • Öğretim Üyesi Ders Verme Hareketliliğine son başvuru tarihi 16 ŞUBAT 2018 CUMA günü mesai saati bitimine kadardır.
  • Başvuracak öğretim üyelerimizin OBS sisteminden başvurularını gerçekleştirdikten sonra, başvuru formu, akademik teşvik puanı belgesi , başvuru esnasında KPDS/ÜDS/YDS dışında ÖSYM tarafından eş değer kabul edilen bir yabancı dil sınav puanı girdilerse, yabancı dil sınav belgelerinin bir kopyasını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2. katta bulunan Dış İlişkiler Ofisine teslim etmeleri önemle rica olunur.

Başvuru formuna nasıl ulaşılacağını öğrenmek için tıklayınız.

2 thoughts on “Erasmus Öğretim Üyesi (Ders Verme) Hareketliliği II. Başvuruları Başlamıştır!

1. 02/11/2018

Cem IŞIK Reply

Sayın Erasmus Ofisi
    Başvuru obs den yapamıyorum

• Merhaba Cem,

Yaşadığınız problem devam ediyor ise burada problemi belirtebilirsin. Yaşadığın probleme göre çözüm önerebiliriz.