Staj başvurusu yapan öğrenciler için örnek özgeçmiş, e-mail yazısı ve motivasyon mektubu

Staj başvurusu yapan öğrencilerimizin karşı kurumla iletişime geçerken kullanabileceği örnek motivasyon mektubu ile e-mail metninde yazabileceği yazılar ekte bulunmaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyledir:

• İngilizce bir özgeçmiş hazırlayınız.
  • Örnek boş bir CV’yi ekte görebilirsiniz. Ayrıca Europass üzerinden online olarak özgeçmişinizi oluşturabilirsiniz.
    (http://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae)
  • E-mail yazısında belirtilen ayları kendi bölümünüz ve ders yükünüze göre değiştirebilirsiniz.
  • Bir hocanızın referans mektubu yazması size avantaj kazandıracaktır. Eğer yazmıyorsa, o kısım metinden çıkarılabilir.
  • Motivasyon mektubunuzun olabildiğince kendinizi tanıtan, isteklerinizi belirten ve karşı kurumu araştırdığınızı gösteren bir üslupla yazıldığından emin olunuz.

Başvuru yapan öğrencilerin staj süreleri Lisans öğrencileri için 3 ay, YL ve Doktora öğrencileri için maksimum 6 ay olmalıdır.

Staj öğrencileri için yapılacak Oryantasyon Programı tarihi 14 Mart’ta ek yerleştirme sonuçlarının ilanını takiben paylaşılacaktır.

Örnek özgeçmiş için tıklayınız.

Örnek e-mail metninde yazılabilecek örnek yazı için tıklayınız.

Örnek motivasyon mektubu için tıklayınız.

4 thoughts on “Erasmus+ Staj Başvurusu Yapan Öğrenciler İçin Örnek Belgeler

1. 16/04/2018

Kübra Reply

Merhaba,
    Ben bu sene son sınıf öğrencisiyim fakat yaz okulu dırumum var. Stajımı ileriki bir tarihte yapabilir miyim?

• Merhaba,

Bu yıl başvurunuzu yaptıysanız (öğrenciliğiniz sürecinde) ve gerekli şartları sağlayarak staj hareketliliğine kazandıysanız yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için erasmus@atauni.edu.tr mail adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

2. 26/03/2018

Batuhan Reply

Merhaba. Ben uluslararası ticaret ve lojistik bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Erasmus+ (staj) hareketliliği sınavına girdim ve açıklanan sonuçta kabul mektubu beklenmektedir ibaresi bulunuyor. Bölümün Erasmus koordinatörü benim bu programa katılmam için sistemden onay veremediğini ve takvim dışındasınız ibaresinin bulunduğunu söyledi onay zamanımı geçti yoksa ileri ki tarihlerde mi onay yapılacak ? Yardımcı olur musunuz ?

• Batuhan merhaba,

“Kabul mektubu beklenmektedir” ifadesi yer alıyorsa Erasmus+ Ofisine kabul mektubu getirmen yeterli olacaktır. Bu aşamada koordinatörün tekrardan onaylama yapmasına gerek yoktur.