Adım Adım Dikkat Edilecekler ve Yapılacaklar:

ADIM 1:

•  Dış İlişkiler Ofisi Web Sayfası giriş yapılır “Farabi” Butonuna Tıklayınız.
  •  Karşınıza gelen ekranda Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu‘nu indiriniz.
    • Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu: Bu form üniversitemizin ve gidilecek üniversite derslerinin eşleştirme yapıldığı formdur. Karşı üniversitelerin Ders Bilgi Paketi, Eğitim Bilgi Sistemi gibi sitelerinden gerekli ders adı ve kodu bulunabilir. Bu form doldurulurken dikkat edilecekler aşağıdaki gibidir:
  • Karşınıza gelen ekranda 2 Adet Öğrenci Başvuru Formu bilgisayar ortamında eksiksiz bir şekilde doldurup çıktı alınız. (Bu belge hocanın ekranından da alınabilmektedir. Hocanın ekranından alınan öğrenci başvuru formu ile indirmiş olduğunuz bu form aynı formdur. İster bölüm farabi koordinatörü ekranından ister buradan indirip bilgisayar ortamında doldurun ikisi de kabul edilmektedir. Bilginize)

ADIM 2:

• Vakıfbanktan öğrencinin kendi adına hesap açtırınız. Alınan IBAN numarası OBS’ye giriniz.
    • OBS(obs.atauni.edu.tr) > KİŞİSEL BİLGİLER > ÖZLÜK BİLGİLERİ > HARÇ BİLGİLERİ yolu izlenir ve IBAN numarası ilgili alana eksiksiz ve hatasız bir şekilde yazılır.

ADIM 3:

• Bölüm farabi koordinatörünün yanına gidilir ve oluşturmuş olduğunuz “Farabi Öğrenci Ders Eşleştirme Formu” nun sisteme girişi yapılır. Farabi koordinatörünün sistem üzerinden eşleştirme işlemini nasıl yapacağı buradaki linkten izleyebilirsiniz.
  • Koordinatörünüz eşleştirme işlemlerini tamamladıktan sonra aşağıdaki belgeler elinizde mevcut bulunması gerekmektedir. Gidilecek kurumlarda dönemlik değil yıllık sistem olanlar (Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi) koordinatör eşleştirmeleri yaptıktan sonra güz+bahar protokollerini ortak alması gerekmektedir.  Diğer öğrencilerimiz güz protokollerini ayrı bahar protokollerini ayrı almaları gerekmektedir.
    • 2 nüsha Öğrenci Başvuru Formu (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz)
    • 3 nüsha Güz Protokolü (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz)
    • 3 nüsha Bahar Protokolü (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz)
    • 1 nüsha yükümlülük sözleşmesi (Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğunu kontrol ediniz. IBAN numaranızın doğru ve eksiksiz yazıldığını kontrol ediniz.)

ADIM 4:

Gerekli bilgileri kontrol ettikten sonra eksik ve yanlış bilgi olmadığından emin olunuz. Bilgiler doğru ve eksiksiz ise belgelerin altında bulunan gerekli imzaları(Öğrenci imzası, Bölüm Farabi Koordinatörü imzası, Öğrenci Danışmanı İmzası) attırınız ve fakülte yönetim kuruluna sunulmak üzere bölüm sekreterliğine teslim ediniz.

İmza alanlarında Kurum Koordinatörü imzası kısmını boş bırakınız.

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra protokol hazırlama süreci tamamlanmıştır.

6 thoughts on “2017/2018 Farabi Değişim Programı Giden Öğrencilerinin Yapması Gerekenler

1. 05/05/2017

Esma Külekçi Reply

ders eşleştirme formu sadece koordonatore verilmek içinmi doldurulacak herhangi biryere belge olarak verilecekmi

• Merhaba,

Evet. Ders eşleştirme formunun herhangi bir geçerliliği yoktur. Sadece bölüm farabi koordinatörünün sisteme aktarımını yapması için hazırlanan bir belge. Bölüm Farabi Koordinatörü sisteme aktardıktan sonra çıktı alacağı protokoller (güz / bahar) geçerli olacaktır.

2. 05/04/2017

Ali Bayıltmaz Reply

Belgeleri bilgisayar üzerinde doldurmasak bir sorun teşkil edermi ?.Tesekürler

• Ali merhaba,