HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK KAZAK ÜNİVERSİTESİ ‘IV. TÜRK DÜNYASI ÜNİVERSİTELİ GENÇLER YAZ OKULU’

2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kazakista’ nın Türkistan Şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi, ‘’IV. TÜRK DÜNYASI ÜNİVERSİTELİ GENÇLER YAZ OKULU’’ düzenleyecektir.

Yaz okulu programı 18 Haziran – 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Türkistan şehrinde çağın bütün imkanlarının sunulduğu merkez kampüste gerçekleştirilecek olan bu program, Türk Dünyasının pek çok bölgesinden gelecek gençlere Türkçe, Kazakça, Özbekçe ve Rusça derslerinin yanında değişik ülkelerden gelecek değerli hocaların vereceği tarih, kültür, Türkoloji vb. seminerlere katılma imkanı sunmaktadır.

Bu Yaz Okulu programında not ortalaması şartı aranmamaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı, Siyasal Bilgiler, Uluslararası İlişkiler alanlarında okumakta olan 1. 2. 3. sınıf öğrencileri başvurabilirler. Uçak biletleri öğrencilerin kendilerine ait olup ders, gezi, şehirlerarası nakliye, barınma, yeme içme vb. bütün masrafları Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesine aittir.

Sadece Atlasglobal Hava yollarının hizmet verdiği uçuşla İstanbul’dan Çimkent’e gelen öğrenciler, Çimkent’te karşılanıp üniversite kampüsüne götürülecektir. Programa katılan öğrenciler belirtilen program tarihlerinde Merkez kampüste bulunan öğrenci yurtlarında kalacaktır.

Türkiye ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler bölgeyi ve birbirini tanıma, dil ve lehçede pratik yapma imkanı bulacaklardır.

Programa başvurmak isteyen öğrencilerin Öğrenci belgeleri ile en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar Dış İlişkiler Ofisine başvuru yapması gerekmektedir.

Başvurular için ilgili Dış İlişkiler Ofisi personeli:

Uzman Sulhiye GEZDER /Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Binası Dış İlişkiler Ofisi Kat 2
Tel: 0442 231 3126 / 14
Faks: 0442 231 1039