Fiziksel, zihinsel veya sağlıkla ilgili özel durumlarından dolayı Erasmus+ programından tam anlamıyla yararlanamayan katılımcı personele, rehberlik, karşılama, fiziksel erişim, pedagojik ve teknik destek ile ek giderlerini temin etmeleri amacıyla ek hibe desteği sağlanmaktadır. Bu durumda bulunan personel ve öğrenciler, ek hibe talep edebilirler.

Ek Hibe Sağlanan Alanlar Nelerdir?

Aşağıdaki alanlarla sınırlı olmamakla birlikte desteklenen bireysel ihtiyaçlar şunlardır:

• Uygun konaklama,
  • Seyahat yardımı,
  • Tıbbi refakat,
  • Destek teçhizat,
  • Uygun öğrenim materyalleri,
  • Refakatçi vb.
  • Ek Hibeye Nasıl Başvurulur?

Bu konuda yardım almak için üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ personel veya bölüm Erasmus+ koordinatörü ile iletişime geçip talebinizi iletebilirsiniz.

Aşağıda verilen ek hibe talep formunu doldurup ofise bıraktıktan sonra, bu talebiniz ofis tarafından Ulusal Ajans’a yönlendirilmektedir.

Yükseköğretim kurumlarında bulunan özel ihtiyaç desteği ve hizmetleri ile ilgili Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) tarafından geliştirilmiş çevrim içi haritaya bakarak daha bilinçli tercihler yapabilirsiniz.

2018 Personel Özel ihtiyaç desteği Ek hibe Talep Formu İçin Tıklayınız.