YÖK tarafından desteklenen Proje tabanlı mevlana kapsamında “Elektronik Burun Uygulamaları İçin Gaz Sensör Fabrikasyonu ve Testleri” isimli projeleriyle Malezya’da bilimsel çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul ve Doç. Dr. Tevhit Karacalı, yine projede yer alan UPM üniversitesi ITMA müdürü ve aynı zamanda Atatürk Üniversitesi’nin Malezya temsilcisi olan Prof. Dr. Nizar Hamidon’un da katkılarıyla “Porous Silicon Workshop” isimli bir çalıştay düzenlediler.

UPM’de çeşitli fakülteler ve enstitülerde çalışan 20 araştırmacının katıldığı çalıştayda Doç. Dr. Tevhit Karacalı tarafından porous silikon üzerine çeşitli sunumlar yapıldı. Çalıştayın ilk gününe Porous Silicon (PS) ‘nin tanıtımı ile başlandı. PS’nin sensör olarak kullanılmasının avantajları ile ilgili olarak bir sunum yapan Dr. Karacalı, çalıştayın son gününde PS numunesinin hazırlanması ve imalatı üzerine gerçekleştirilen bir demo yaptı ve çıktı sonuçlarını doğrulamak için numune üzerinde FESEM karakterizasyonu yapıldı. Oldukça başarılı geçen bu çalıştaya katkılarından dolayı Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür eden UPM yetkilileri, kendilerine günün anısına bir sertifika takdim ettiler.

YÖK’ün ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın kendilerine verdiği sürekli destek ve katkılarla burada olduklarını vurgulayan öğretim üyelerimiz, UPM üniversitesine ve yetkililerine de desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini ve bu sayede Malezya ve Türkiye arasında gelişecek işbirliklerinden dolayı heyecan duyduklarını ifade ettiler.