anlasmalogo
San Diego State Üniversitesi ile Mevlana Anlaşması İmzaladık

__________Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültemiz ve Mühendislik Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Mevlana kapsamında ABD’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan San Diego State üniversitesi ile önemli bir ikili anlaşma imzaladı. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora kapsamında öğrenim gören 2 öğrenci bir dönem boyunca San Diego State üniversitesinde öğrenim görebilecek. Aynı şekilde Üniversitemiz de San Diego State Üniversitesi’nden gelen öğrencileri ve öğretim üyelerini kabul edecek. Ayrıca Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri de projeler kapsamında San Diego üniversitesine uzun süreli çalışma ziyareti gerçekleştirebilecektir.

__________Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından imzalanan anlaşma 2022 yılına kadar yürürlükte olacaktır. Anlaşmanın imzalanması için San Diego State üniversitesiyle görüşmeleri başlatan ve yürüten Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na üniversitemiz adına yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

San Diego State üniversitesi ve Mevlana programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linklerden erişilebilir.

Atatürk Üniversitesi
Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü

San Diego State University
Mevlana Programı (Öğrenci için)