Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Akademik Değişim Programı (PAX) üniversitenin işbirliği içerisinde olduğu kurumlar arasındaki uluslararası akademik ve kültürel bir değişim programdır. Programa Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi’nin ilgili bölümlerinde (lütfen detay için ilgili web sayfasını inceleyiniz) okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilirler. Başvuruda bulunacak öğrencilerin en az bir yıllık eğitimini başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Atatürk Üniversitesi her yıl 2 veya 4 öğrenci gönderiyor.

Kalış süresi 1 dönem (Eylül 2017- Ocak 2018)  olacaktır. Her öğrenciye Tayvan’daki kalış süresi boyunca bir danışman verilecektir. Bu programa gönderdiğimiz öğrenciler, önemli bir fırsat yakalamışlar ve çok memnun kalmışlardır.

Yol masrafları ve yurt ücreti öğrencinin kendisine,  okul ücreti ve çince kurs ücreti ise Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi’ne aittir. Öğrenciler alanlarıyla ilgili dersleri İngilizce alabilecek ve ayrıca çince kursuna katılabileceklerdir. Aylık 3000 Tayvan doları harçlık verilecektir.

Akademik çalışmaların yanında aynı zamanda kültürel bir program olan PAX Programına başvurmak için ilk etapta Dış İlişkiler Ofisine ön başvuru için gerekli olan evraklar:

1. Dış İlişkiler Ofisine fotoğraflı başvuru dilekçesi (DİO’ sinden alınacaktır)
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Öğrenci belgesi
  4. Onaylı transkript
  5. Varsa dil belgesi

Başvuran adaylar Dış İlişkiler Ofisinde yapılacak İngilizce Mülakattan sonra agnoları da göz önünde bulundurularak değerlendirilmeye alınacaklardır. Bu değerlendirmeye göre öğrenciler sıralanacaktır.

Başvurular 16/03/2017 ve 28/03/2017 tarihleri arasındadır. Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Yabancı Dil Mülakatı:

Tarih: 30 Mart 2017 Perşembe

Saat:  10.00-12.00

Yer: Öğrenci İşleri Binası Dış İlişkiler Ofisi Kat 2 Toplantı Salonu

PAX bilgi için  http://www.oia.nchu.edu.tw

Ayrıntılı bilgi:

Başvurular şahsen yapılmalı ve iletişim bilgileri (kullanılan cep telefonu ve e-posta adresi) dilekçede yer almalıdır.

2017/2018 Exchange Student Program
2017/2018 Chinese Summer School
2017/2018 NCHU Incoming Exchange DM
2017/2018 Lab List Public