Erzurum sakin bir öğrenci yaşamı ve geniş mekana yayılmış iyi bir üniversitede iyi bir eğitim almak için oldukça iyi bir tercihtir. 300.000 öğrencisi ve 2000’i aşkın uluslararası öğrencisi ile eğitim öğretime devam eden Atatürk Üniversitesi özellikle kış sporlarına ilişkin faaliyetleri ve tesisleri ile Türkiye’de en önde gelen şehirlerden biridir. Türkiye’yi ve özelikle Erzurum’u önemli kılan unsurlardan birisi de diğer şehir ve ülkelerle karşılaştırıldığından daha ucuz bir yaşam gideri ile daha kaliteli bir standart sunabilmesidir.

Tahmini Yaşam Giderleri

Bir uluslararsı öğrenci ortalama olarak barınma, giyim, eğlence, toplu-taşım ve telefon için ayda 300-400 USD civarında harcaması gerekmektedir. Kitaplar ve diğer yönetimsel giderler ise dönemlik olarak 100 USD civarında tutmakta). Ancak yaşam standardınızın bu fiyatları oldukça değiştirebileceğini unutmamak gerekir.

Aylık genel gider
Barınma200 - 300 USD (Birden fazla kişi bir evi paylaşırsa bu ücret düşebilir)
Ulaşım50 USD
Kitaplar100 USD (Dönemlik)
Güncel Kur

altın fiyatları

Yiyecek
Yemekhane1.9 TL
Ekmek0.75 TL
1 lt su1 TL
Meyve-Sebze1 TL ile 4 TL arasında değişiyor.
Makarna ve pilav (kg başına)1 TL ile 4 TL arasında değişiyor.
Şeker ve Tuz (kg başına)2 TL civarında
Çay/Kahve (1 fincan)1 TL / 5 TL