BAŞVURU ŞARTLARI

Atatürk Üniversitesi’nde örgün programlarda öğrenci olmak.
(Son sınıf öğrencileri staj başvurularını yapıp mezuniyetten sonra staj hareketliliğini gerçekleştirebilirler. )
Lisans seviyesinde 2.20 Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde 2.50 AGNO’ya sahip olmak.
Staj yapılacak kurumdan staj kabul/davet yazısı almak.
27/28 Şubat 2016 tarihlerinde Atasem ( Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi ) tarafından yapılacak olan İngilizce Sınavından A2 / 35 Puan ve üzerinde puan almak.
Almanca ve Fransızca Bölümlerinde okuyan öğrencilerin sınavı için Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Ofisi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
STAJ HAREKETLİLĞİ KURALLARI

Stajın en geç 31 Mayıs 2017 tarihinde bitmesi gerekmektedir.
Staj süresi minimum 2 ay/ 60 gün olmalıdır.
Staj yapılacak kurumun öğrencinin alanıyla ilgili olması gerekmektedir.
Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri yalnızca pratik iş deneyimi stajı yapabilirler. Staj hibesi akademik çalışma / araştırma yapmak için kullanılamaz.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Not Döküm Belgesi
AB ülkelerinde bulunan kurumlarından alınmış staj kabul belgesi
( Kabul belgesi Öğrencinin isim soy isim, okuduğu bölüm, staj tarihleri, staj yapılacak kurumun ismi ve adresini içermelidir. Kurumun resmi antetli kağıdı kullanılmalı, kurumun yetkilisi tarafından imzalanmış ve mühürlenmiş olmalıdır.)
BAŞVURU TAKVİMİ – ÖNEMLİ TARİHLER

16 Şubat 2016: Duyuru başlama tarihi
27/28 Şubat 2016: İngilizce Sınavı
04 Mart 2016: Sınav sonuçlarının ilanı
05 Mart 2016: Başvuru Başlangıç Tarihi
25 Mart 2016: Başvuru Bitiş Tarihi
01 Nisan 2016: Staj Sonuçlarının ilanı

Dil sınavını geçen ve kabul belgesi alan öğrencilerin 05 Mart 2016- 25 Mart 2016 tarihleri arasında evraklarını DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ (KA103) Programına teslim etmeleri gerekmektedir.

NOT:
Öğrencilere;

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık: 600 Euro
Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyet, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Luxemburg, Hollanda, Portekiz, Slovakya, İspanya: 500 Euro
Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya: 400 Euro
Burs verilecektir. Uçak bileti ve kalacak yer öğrencilerin kendilerine aittir. Staj Hareketliliği hakkında sorularınız için erasmus@atauni.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. Staj yeri bulmak için öğrenciler erasmusintern.org internet sitesini kullanabilirler.

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS+ PROGRAMI