Öğrenci Seçim Kriter ve Öncelikleri
Değerlendirmeye Alınma Şartları:
Öğrenci Değerlendirme Kriterleri ve Öğrenci Seçimi
2017-2018 Akademik Yılı öğrenci oryantasyon toplantıda sunulan sunumu indirmek için tıklayınız.
2018-2019 Akademik Yılı öğrenci oryantasyon toplantıda sunulan sunumu indirmek için tıklayınız.
Üniversitemizin 26/05/2017 tarih ve 86432244-40 numaralı Değişim Programları Uygulama Esasları Senato Kararı için tıklayınız.
Farabi Değişim Programı Nedir?
Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.
Ne Zaman Başvurulabillir?
Farabi Değişim Programına başvuruda bulunacak öğrenciler her yıl 15 mart tarihlerinden önce ilan edilen başvuru tarihlerini takip ederek ön başvurularını online olarak “oia.atauni.edu.tr” web sayfası üzerinden yapacaklardır. Başvuru tarihleri çalışma takvimine uygun olarak en az 15 gün süreyle ilan edilir.
Ne Zaman Gidilebilir?
Farabi Değişim Programı ile öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler gidecekleri üniversitenin akademik takvimini takip ederek öğrenim görecekleri akademik yılın kayıt tarihlerinde gitmek zorundadırlar.
Burs Miktarları Ne Kadardır?
Burslu Farabi Değişim Programı öğrencisi olma hakkını kazananlara, lisans
öğrenimi gören öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs,
Kredi Verilmesine ilişkin Kanuna göre ödenmekte olan aylık burs miktarının bir buçuk katı burs ödenir. Bu rakam YÖK Yürütme Kurulu Kararıyla belirlenir. Burs miktarının %70’i aylıklar halinde öğrenciye ödenir. Geri kalan
burs tutarının (%30’luk kısım) toplamı belirlenirken öğrencinin başarı
durumu dikkate alınır.
YÖK Farabi Yürütme Kurulu’nun 2019-2020 Akademik Yılı Burslar ile ilgili alınan kararı için tıklayınız.
Hangi üniversitelere gidilebilir?
Farabi Değişim Programı ile üniversitemiz öğrencileri üniversitemizle anlaşması bulunan yurt içindeki üniversitelere kontenjan dâhilinde gidebilirler.
Anlaşmamız bulunan üniversiteler için tıklayınız.
Hacettepe Üniversitesi kısmen ya da tamamen yabancı dilde eğitim yapan bölümlere başvuru yapacak öğrenciler OBS başvurularını tamamladıktan sonra dil belgelerini ofise teslim etmeleri gerekmektedir. Yabancı dil belgesini teslim etmeyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Hacettepe Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim yapan bölümler için tıklayınız.
(Not: Bu bilgi sadece Hacettepe Üniversitesi yabancı dilde eğitim veren bölümlere başvuran kişiler için geçerlidir.)
Akdeniz Üniversitesi Senato Kurulu’nun 28 Şubat 2018 tarih ve 08/09 sayılı kararı gereği Farabi Değişim Programı yönetmeliği 12. maddesinin 2. bendine göre; aşağıdaki listede yer alan kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim yapan bölümlerine başvuran öğrencilerimizden dil belgeleri istenmektedir. Akdeniz Üniversitesi kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim yapan bölüm listesi için tıklayınız.