İki kardeş ülke olan Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, uluslararası nitelikli özel statülü bir devlet Üniversitesidir. Orta Asya’nın en gelişmiş kampüsüne sahip olan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yaz Okulunun söz konusu beş tema çerçevesinde 24 Haziran – 3 Temmuz 2019 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Yaz Okulu sırasında katılımcılara Kırgızistan’ın dili, kültürü, tarihi, coğrafyası ve seçtikleri tema ile ilgili konularda seminerler verilecek; ayrıca sosyal, kültürel programlar ve geziler düzenlenecektir. Yaz Okulu için belirlenen 150 ABD Doları katılım ücreti karşılığında seminerlerin yanı sıra üniversitede yemek ve kalacak yer sağlanacak, ayrıca Bişkek ve yakın çevresindeki tarihi, turistik yerlere geziler yapılacaktır. Katılımcılar için talep doğrultusunda ek ücretle Isık Göl, Kazakistan veya Özbekistan’a ekstra turlar da düzenlenebilir.

Başvuru için son tarih 30 Mayıs 2019 mesai saatine kadardır.

Başvuru yapmak için tıklayınız.