Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü 1-4 Mayıs 2019 Tarihleri arasında İran İslam Cumhuriyeti’nin başkenti Tahran’da bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan Türk Üniversiteleri Tanıtım Günleri’ne katılım sağlayarak tanıtım ve bilgilendirme standı açtı. Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdür Vekili Sayın Cem Sevindik‘in makamında ziyaret edildiği ve T.C. Tahran Büyükelçimiz Sayın Prof. Dr. Derya Örs ile Tahran Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlenip İran’daki sosyo-ekonomik hayat ve eğitim sistemi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Atatürk Üniversitesi’nin coğrafi konumu ve kaliteli eğitimi sebebiyle ilginin büyük olduğu fuarda, gençlerin hemen hemen her alanda yüksek lisans ve doktora yapmak istedikleri görüldü. Ayrıca sağlık alanında lisans bölümünü tercih etmek istediklerini belirttiler. En çok tercih edilen bölümler Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve Eczacılık oldu.

Program taslağına göre yapılan sunum, seminer ve tanıtımlardan sonra fuar organizasyonu tamamlandı.

[rl_gallery id=”6430″]