Doğu Anadolu Bölgesinde, bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma özelliği taşıyan “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı” kapılarını açtı. Atatürk Üniversitesinin birçok birimiyle katılım sağladığı fuarın açılışında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da yer aldı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde, Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı”, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde başladı. Fuarın açılışına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu ile Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile bölge üniversite rektörleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Doğu Anadolu Bölgesinde, bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma özelliği taşıyan fuar, çeşitli sektörlerden firmalarla üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Fuarda firma kurum ve kuruluşların yanı sıra aralarında organizasyon paydaşı olarak yer alan Atatürk Üniversitesinin de bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesinden on katılımcı üniversite de yer alıyor.

Dış İlişkiler Ofisi Değişim Programları ve Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verdi!

Dış İlişkiler Ofisi Doğu Anadolu Kariyer Fuarında stant açtı. Standa yoğun ilgili gösteren öğrencilere Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları yanısıra Dış İlişkiler Ofisi faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Atatürk Üniversitesi fuara Dış İlişkiler Ofisi yanısıra; Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Merkezi, Açıköğretim Fakültesi, ATA Teknokent, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM) ve birçok öğrenci kulübüyle büyük ölçekli bir katılım sağladı.

[rl_gallery id=”6052″]