2019 ve 2020 Yılları KA103- KA107 Projeleri 2021/ 2022 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuruları

• 2020-2021 Akademik yılı ERASMUS+ Ders Verme Hareketliliği Başvuruları başlamış olup, başvuru formu online olarak OBS sistemine giriş yapılarak doldurulup, çıktısı alınabilecektir. Personel Ders Verme Hareketliliğine başvuru tarihi 6 Ocak – 20 Ocak 2022 Perşembe günü 23:59’a kadardır. Yerleştirme sonuçları 28 Ocak 2022 Cuma günü atauni.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

Üniversitemiz senatosunun 15/12/2016 tarih ve 14 sayılı oturumunda alınan kararı ile uygun görülen değerlendirme kriterleri aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

Değerlendirme Kriterleri

Değerlendirme kriterleri için tıklayınız.

• Başvuracak öğretim elemanlarımızın (öğretim üyesi, öğretim görevlisi (ders veren) ve araştırma görevlisi dr.) OBS sisteminden başvurularını gerçekleştirdikten sonra, imzalı başvuru formu, akademik teşvik puanı belgesi, başvuru esnasında KPDS/ÜDS/YDS dışında ÖSYM tarafından eş değer kabul edilen bir yabancı dil sınav puanı girdilerseyabancı dil sınav belgelerinin bir kopyasını erasmus@atauni.edu.tr adresine e-mail ile göndermeleri önemle rica olunur. Elden herhangi bir evrak teslim alınmayacaktır,

Başvuru formuna nasıl ulaşılacağını öğrenmek için tıklayınız.

Erasmus+ KA103-KA107 Projeleri Hareketlilikleri ile İlgili Genel Bilgiler:

• 2019 ve 2020 yılları KA103 Projeleri kapsamında Üniversitemize tahsis edilen Ders Verme Hareketliliği hibe kaynağına (AB üyesi 28 ülkenin yanı sıra, Makedonya, Lihteştayn, İzlanda, Norveç) istinaden 5 personel gönderilmesi öngörülmüştür.
  • Birimimiz KA103 projesine ait mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi en az 2 iş günü en fazla 4 gün(seyahat dâhil) olarak sınırlandırmıştır. İlgili hareketlilik türünden hak kazanacak adaylar 31/05/2022 tarihine kadar hareketliliklerini gerçekleştirmelidir.
  • 2019 ve 2020 yılları KA107 Projeleri kapsamında ise:
      • Cezayir için 1,
      • Kosova için 3,
      • Malezya için 4,
      • Ürdün için 1 kişilik kontenjanımız mevcuttur.

DİKKAT: Tayvan Hükümetinin artan Omicron vakaları nedeniyle sınırlarını tekrar tamamen kapatması dolayısıyla Tayvan için başvuru alınamayacaktır. KA107 projesi başvurusunda bulunan katılımcıların yukarıda verilen açık kontenjanlar doğrultusunda başvuru yapması önemle rica olunur. Kontenjanı olmayan ülkelere yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

• KA107projeleri için minimum hareketlilik süresi 5 gündür, uygun koşullarda hareketliliğin bir gün öncesi ve bir gün sonrası da olmak üzere maksimum 7 günlükhibe sağlanabilmektedir. Aynı zamanda seyahat hibesi KA107 hareketliliği için de mevcuttur. İlgili hareketlilik türünden hak kazanacak adaylar 31/07/2022 tarihine kadar hareketliliklerini gerçekleştirmelidir.
  • KA107 kapsamında;

Güncelleme: 12.01.2022