Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Türkçe Pratik Kış Okulu Programı 4-15 Mart tarihleri arasında Atatürk Üniversitesinde gerçekleşti. Program kapsamında Türkçe ders eğitimi alan öğrenciler, Türk Kültürünü, Türkiye’yi ve Erzurum’u çeşitli etkinlikler vasıtasıyla tanıma fırsatı buldular. Türkçe Pratik Kış Okulu Programı sayesinde yeni tecrübeler, arkadaşlıklar ve kültürel zenginlikler edindiklerini söyleyen misafir öğrenciler, öğrenci değişim programlarıyla Atatürk Üniversitesi öğrencisi olmanın kendilerine ayrıcalık katacağını belirttiler.

Programa Rusya, Ukrayna, Polonya, Kazakistan, Malezya ve Gürcistan’dan katılan misafir öğrencilerin ülkelerini, yöresel kıyafetlerini, yemeklerini ve kültürlerini tanıttığı ulusal gün etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ali Çağlar GÜLLÜCE, Yaz-Kış Okulu Program Sorumlusu Öğr. Gör. Sulhiye GEZDER ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ulusal gün videosunu izlemek için tıklayınız.

[rl_gallery id=”6144″]