2019-2020 Akademik yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci başvuruları 15 Mart 2019’da tamamlanmış ve 18 Mart 2019 tarihinde ön başvuru sonuçları web sayfamızdan ilan edilmiştir. İlan edilen bu sonuçlar kesin sonuçları oluşturmamaktadır. Kesin sonuçlar için karşı kurumların onayı gerekmektedir. Karşı kurumdaki bazı üniversitelerin (Ör: Anadolu, Dokuz Eylül, İstanbul, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi) gelen öğrenciler için online başvuru sistemi bulunmaktadır. Gelen öğrenciler için online başvuru alan üniversiteleri kazanan öğrenciler, bu online başvuruyu da gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Karşı kurumun “Gelen Öğrenci Online Başvuru” sistemine başvurusunu yapan öğrenciler online başvuru belgelerini Atatürk Üniversitesi Farabi Ofisine teslim etmelidir.

Farabi Değişim programı kapsamına 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için aşağıda verilen üniversitelere “GELEN ÖĞRENCİ ONLİNE BAŞVURUSU” yapan öğrencilerimiz karşı üniversiteye ait “ONLİNE BAŞVURU BELGELERİNİ” en geç 22/03/2019 tarihi öğren mesai bitimine kadar (12:00) Üniversitemiz Farabi Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen belgeleri teslim etmeyen öğrencilere ait Farabi Ön Başvuru Belgeleri karşı Üniversiteler tarafından ret edileceğinden dolayı gönderilmeyecektir.

Anadolu Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi

Not: Yukarıda adı geçmeyen diğer Üniversitelerin de Online Başvuru alması halinde başvuruda bulunan öğrencilerin “Online Başvuru Belgelerini” Üniversitemiz Farabi Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Üniversitelerin online başvurusu olup olmadığını tespit etmek için Dış İlişkiler Ofisi ya da Farabi Ofisi web sayfalarını kontrol edebilirsiniz.

  • Yukarıda belirtilen hususlar ile ilgili karşı Üniversiteler tarafından öğrencilerimizin elenmesi durumunda tüm sorumluluk öğrencilere aittir.
  • Online başvuru kabul eden üniversitelere başvurusunu gerçekleştirip Farabi Ofisimize belgelerini teslim eden öğrencilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.