Merkezi Asya ve ona komşu olan ülkelerin yükseköğretim kurumlarının oluşturduğu Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAÜB) oluşturulmuştur.

MAÜB Değişim Programı Pilot Uygulama Protokolü kapsamında, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Döneminde aşağıda belirtilen üniversitelerde ve programlarda öğrenim görmek isteyen lisans öğrencileri ilanda belirtilen başvuru evraklarını, bilgisayar ortamında hazırlayarak 28.01.2020 mesai bitimine kadar ıslak imzalı hallerini orhun@atauni.edu.tr mail adresine taratıp göndermeleri gerekmektedir. Evraklarda ıslak imza bulunmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvuruların alınması: 22.01.2020 – 28.01. 2020

Başvuruların değerlendirilmesi: 29.01. 2020 – 30.01.2020

Sonuçların ilan edilmesi: 31.01.2020

MAÜB Değişim Programı Pilot Uygulama kapsamında başvuruda bulunabilecek üniversiteler ve programlar

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi: Uluslararası İlişkiler, İşletme, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi: Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Biyoloji, Kimya, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türkoloji, Tarih, Sosyoloji, Rus Dili ve Edebiyatı, İslam Bilimleri, Grafik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Bitki Koruma

MAÜB Değişim Programı öğrencisi olabilmek için aranacak asgari şartlar şunlardır:
a) MAÜB üyesi bir üniversitenin örgün eğitim programına kayıtlı öğrenci olmak,
b) Genel not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk (2,5/4,0) olması.

EVRAKLAR: