Dış İlişkiler Ofisimiz 26 Şubat – 1 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde (EURIE) Üniversitemizi temsil etmiştir. Zirveye dünyanın pek çok ülkesinden geniş kapsamlı bir katılım gerçekleşmiş ve yaklaşık 3.000 akademisyen katılmıştır.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker AYCI, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necip CAMUŞÇU ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS zirve açılışına katılmışlardır. Üniversitemizi temsilen Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın ÖZTAŞ, Erasmus+ Değişim Programı uzmanları Pınar UÇAK, Sergün KAYA ve Bilişim Teknolojileri Sorumlusu Ebubekir KABA zirveye katılmışlardır.

Üniversitemizin tanıtımının yapıldığı EURIE’de Atatürk Üniversitesi standı açılmış ve Üniversitemiz ile zirveye katılan ABD, Rusya, Kazakistan, Polonya ülkelerinde faaliyet gösteren üniversiteler arasında işbirliğinin ve iletişim ağının geliştirilmesi bağlamında çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiştir. Zirvede Yükseköğretimde yeni trendler, yapay zekâ teknolojileri, Endüstri 4.0, STEM eğitimi, uluslararasılaşma, Erasmus+ Programı ve eğitimde yükselen ülkeler gibi konuların değerlendirildiği 50’den fazla panel, atölye çalışması ve yuvarlak masa toplantısına da aktif katılımlar sağlanmıştır.

[rl_gallery id=”6007″]