2024/2025 Akademik Yılı Erasmus+ Programı KA131 Projesi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında başvurularını aldığımız “2024 yılı KA131 Projesi” için hibe dağıtım sonuçları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ilan edilmiştir. Bu doğrultuda 2024/ 2025 Akademik Yılı Güz ve Bahar Dönemleri için toplamda “90 öğrenim (lisans- yükseklisans) ve doktora hareketliliği” kontenjanı için hibeli olarak nihai yerleştirme yapılmış ve 5 Temmuz 2024 tarihine kadar öğrencilerin gerçekleştirmek istemedikleri hareketlilikleri için feragat talepleri alınmıştır.  Nihai yerleştirme sonrasında yedekten hibeli olarak ek yerleştirmesi yapılan ve listede sarı ile işaretlenen adaylar da anlaşmalı yükseköğretim kurumlarımızın Güz Dönemi için resmi aday gösterme tarihleri sona erdiğinden hareketliliklerini 2024/2025 Akademik Yılı Bahar Döneminde gerçekleştirecektir. Öğrencilerin ev sahibi yükseköğretim kurumlarına Bahar Dönemi için resmi bildirim işlemleri Eylül 2024 ayı sonu itibariyle başlayacak olup, her kurumun bildirim tarihi birbirinden farklıdır.

– Yedekten ek yerleştirmesi yapılan adaylardan geçtiğimiz aylarda ön yerleştirme sonrasında güz dönemi için “hibesiz” olarak hareketlilik gerçekleştirme talebinde bulunup, hazırlık sürecine başlamış olanlar güz dönemi için hazırlıklarına devam edecektir. Bu adaylara güz dönemi için hibe tahsis edilecektir.

– Öğrenim Hareketliliğinden nihai yerleştirme sonrasında yedekten ek yerleştirmesi yapılan adayların gerçekleştirmek istemedikleri hareketlilikleri için feragat ve yerleştirildikleri kurumlar için tercih değişikliğinde bulunmak isteyen adaylar için ise tercih değişikliği dilekçelerini 18 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 17:00’a kadar erasmus@atauni.edu.tr adresine e-mail göndermeleri gerekmektedir.  Zamanında feragat taleplerini ofisimize bildirmeyen adaylar sonraki dönemlerde yapacakları başvuruları için Program kuralları gereğince -10 puan alacaklardır.

– Ek Yerleştirme sonucunda “Yedek” durumunda kalan adaylar “Zero Grant” yani “Hibesiz” olarak hareketlilikten yararlanabilmektedir. Hibesiz olarak 2024/2025 Akademik Yılı Bahar Döneminde hareketlilik gerçekleştirmek isteyen söz konusu adaylar erasmus@atauni.edu.tr  adresine taleplerini mutlaka iletmelidir.

– Öğrenim hareketliliğinden yararlanacak YTB burslusu öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na ait Türkiye Bursları Bursluluk İşlemleri Yönergesinin 23. maddesinin 3. fıkrası gereğince ilgili Başkanlık tarafından işlem görecektir. Burslarınızda gerçekleşecek kesintiler hususunda daha detaylı bilgi almak üzere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir, bursluluk işlemleriniz Ofisimiz tarafından takip edilmemektedir. İlgili yönergeye https://www.ytb.gov.tr/kurumsal/mevzuat linkinden ulaşabilirsiniz.

14 Mayıs 2024 tarihinde Öğrenim Hareketliliğine başvuru yapıp değerlendirme sürecinden geçen tüm adaylar için oryantasyon toplantısı yapılmış ve hareketlilik sürecine dair detaylı bilgilendirme sağlanmıştır. Toplantıya katılım sağlamayan adaylar https://oia.atauni.edu.tr/new/2024-2025-akademik-yili-erasmus-programi-ogrenim-ve-staj-hareketlilikleri-oryantasyon-toplantisi/ linkinden toplantı kaydına ulaşabilir ve hazırlık süreçlerine dair bilgi alabilirler.

2024 KA131 Projesi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Nihai Yerleştirme Sonrası Ek Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız.