Kazakistan’ ın Türkistan Şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi, ‘’V. TÜRK DÜNYASI ÜNİVERSİTELİ GENÇLER YAZ OKULU’’ düzenleyecektir.

Yaz okulu programı 22 Haziran – 06 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Türkistan şehrinde çağın bütün imkanlarının sunulduğu merkez kampüste gerçekleştirilecek olan bu program, Türk Dünyasının pek çok bölgesinden gelecek gençlere Türkçe, Kazakça ve Rusça dillerinde farklı konularda seminerler verilecektir.

Bu Yaz Okulu programında not ortalaması şartı aranmamaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı, Türkoloji, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı, Siyasal ve Sosyal Bilimler, Uluslararası İlişkiler ve Tarih alanlarında okumakta olan  2. 3. sınıf öğrencileri başvurabilirler. Uçak biletleri öğrencilerin kendilerine ait olup ders, gezi, şehirlerarası nakliye, barınma, yeme içme vb. bütün masrafları Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesine aittir.

Sadece İstanbul’dan Çimkent’e gelen öğrenciler, Çimkent’te karşılanıp üniversite kampüsüne götürülecektir. Programa katılan öğrenciler belirtilen program tarihlerinde Merkez kampüste bulunan öğrenci yurtlarında kalacaktır.

Türkiye ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler bölgeyi ve birbirini tanıma, dil ve lehçede pratik yapma imkanı bulacaklardır.

Programa başvurmak isteyen öğrencilerin Öğrenci belgeleri ve Transkriptleri ile en geç 25 Nisan 2019 tarihine kadar Dış İlişkiler Ofisine başvuru yapması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvurular için ilgili Dış İlişkiler Ofisi personeli:

Uzman Sulhiye GEZDER /Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Binası Dış İlişkiler Ofisi Kat 2
Tel: 0442 231 3126 / 14
Faks: 0442 231 1039