Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Akademik Değişim Programı (PAX) üniversitenin işbirliği içerisinde olduğu kurumlar arasındaki uluslararası akademik ve kültürel bir değişim programdır. Programa Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi’nin ilgili bölümlerinde (lütfen detay için ilgili web sayfasını inceleyiniz) okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilirler. Başvuruda bulunacak öğrencilerin en az bir yıllık eğitimini başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Atatürk Üniversitesi her yıl 2 veya 4 öğrenci gönderiyor.

Kalış süresi 1 dönem (Eylül 2019- Ocak 2020) ve ya (Şubat 2020-Haziran ) ve ya 1 Akademik Yıl (Eylül 2019-Haziran 2020) olacaktır. Her öğrenciye Tayvan’daki kalış süresi boyunca bir danışman verilecektir. Bu programa gönderdiğimiz öğrenciler, önemli bir fırsat yakalamışlar ve çok memnun kalmışlardır.

Yol masrafları ve yurt ücreti öğrencinin kendisine,  okul ücreti ve çince kurs ücreti ise Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi’ne aittir. Öğrenciler alanlarıyla ilgili dersleri İngilizce alabilecek ve ayrıca çince kursuna katılabileceklerdir. Aylık yaklaşık 3000 Tayvan doları harçlık verilecektir.

Akademik çalışmaların yanında aynı zamanda kültürel bir program olan PAX Programına başvurmak için ilk etapta Dış İlişkiler Ofisine ön başvuru için gerekli olan evraklar:

• Fotoğraflı başvuru dilekçesi (Dış İlişkiler Ofisi’nden alınacaktır)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Öğrenci belgesi
  • Onaylı transkript
  • Varsa dil belgesi

Başvuran adaylar Dış İlişkiler Ofisinde yapılacak İngilizce Mülakattan sonra agnoları da göz önünde bulundurularak değerlendirilmeye alınacaklardır. Bu değerlendirmeye göre öğrenciler sıralanacaktır.

Başvurular 18/02/2019 ve 01/03/2019 tarihleri arasındadır. Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Yabancı Dil Mülakatı:

Tarih: 05 Mart 2019 Salı

Saat:  10.00-12.00

Yer: Öğrenci İşleri Binası Dış İlişkiler Ofisi Kat 2 Toplantı Salonu

PAX bilgi için  http://www.oia.nchu.edu.tw

Ayrıntılı bilgi:

Başvurular şahsen yapılmalı ve iletişim bilgileri (kullanılan cep telefonu ve e-posta adresi) dilekçede yer almalıdır.

Başvurular için ilgili Dış İlişkiler Ofisi personeli:

Öğr. Gör. Sulhiye GEZDER /Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Binası Dış İlişkiler Ofisi Kat 2

Tel: 0442 231 3126

Faks: 0442 231 1039