05-08 Mart 2019 tarihleri arasında ATASEM ve ilgili bölümler tarafından gerçekleştirilen Erasmus+ ATASEM ve Almanca, Rusça, Arapça Dil Sınavları sonrasında Erasmus+ Puanları ve Bölüm Kontenjanlarına göre gerçekleştirilen Yerleştirme Sonuçları aşağıda verilmiştir.

– 2019/2020 Akademik Yılı Erasmus+ bütçesi henüz belirlenmediğinden ve geçerli başvuru sayısı fazla olduğundan hibemizi eşit bir şekilde kullanabilmek ve her bölümden öğrenciye fırsat sağlayabilmek amacıyla bölümler arasında öğrencilerimizin yaptıkları tercihler ve puan durumları göz önüne alınarak bölüm bazında 4 kontenjan verilerek yerleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir.

– Yerleştirme Sonuçlarının yer aldığı Excel tablosunun alt kısmında  “Yerleşen-Yedek”, “Puan Yetersiz”, “Staj”, “Koordinatör Red”, “Yararlanamaz” sekmeleri bulunmaktadır. Listeyi bu sekmelerden yararlanarak kontrol edebilmeniz mümkün olmaktadır.

– Lisans ve lisansüstü öğrenciler için kontenjanlar ayrı tutulmuştur.

– Bu doğrultuda 27 Mart 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar öğrencilerimizin gerçekleştirmek istemediği hareketlilikler için feragat dilekçeleri ile birlikte Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı’na müracaat etmeleri önem arz etmektedir. Ek Yerleştirme Sonuçlarımız da 03 Nisan 2019 Çarşamba günü yine Ofisimiz web sayfasından duyurulacaktır. 

– Staj Hareketliliği için kontenjanımız 30 kişi olup, sonuç listesinde “Staj İçin Kabul Mektubu Beklenmektedir” durumunda olan öğrencilerimiz en geç 31 Mayıs 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar kabul mektuplarını Erasmus+ Ofisine teslim etmelidir. Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi için (lisans, yükseklisans ve doktora) ayrı ayrı geçerli olmak üzere min. 2 ile maks. 12 ay arasında bir süredir. Koordinatörlüğümüze tahsis edilen hibe doğrultusunda 3-4 ay süreli stajlarınız hibelendirilecektir. Belirtilen tarihten sonra getirilecek kabul mektupları Erasmus+ Staj Hareketliliği bütçemiz doğrultusunda değerlendirilecektir. Belirtilen süreden önce kontenjanımızın dolması durumunda teslim edilen kabul mektupları teslim tarihlerine istinaden hibe olmasında durumunda değerlendirmeye alınacaktır.

– Devam eden 2018 KA107 projemiz kapsamında Rusya için 2 kişilik (2 ile 3 ay arasında olacak şekilde) staj kontenjanımız mevcuttur. KA107 kapsamında gerçekleştirilecek stajlar için her bir katılımcıya 275 Euro’luk seyahat hibesi sağlanmaktadır. 

– Yerleşme durumu “Yedek” ya da “Yerleşti” durumunda olan ve “Staj + Öğrenim” tercih eden öğrencilerimizden de 31 Mayıs 2019 Cuma  günü mesai bitimine kadar kabul mektubu beklenmektedir.

– Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimiz için ek yerleştirme tarihimizi takiben bir oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya katılım zorunlu olup sürecinize dair tüm detaylara toplantıda yer verilecektir. Lütfen sayfamızı takipte kalınız.

Tercih Sonuçlarını İçin Tıklayınız.