Devam etmekte olan “2022 yılı KA130 Uzaktan Eğitim Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Projesi” kapsamında” Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE), Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü doktora öğrencileri için “4 staj hareketliliği” kontenjanımız mevcuttur. İlgili proje kapsamında staj hareketliliği için adayların min. 5 maks. 14 günlük hareketlilikleri hibelendirilecektir. Faaliyetin 14. gününe kadar günlük hibe miktarı 70 Avro’dur.

BAŞVURU TAKVİMİ

06 Şubat 2024- Başvuruların Açılması

20 Şubat 2024- Başvuruların Son Günü

23 Şubat 2024- İngilizce Dil Sınavı

28 Şubat 2024- Başvuru Sonuçlarının İlanı

28 Şubat- 28 Mart 2024- Kabul mektuplarının teslim edilmesi (E-mail üzerinden erasmus@atauni.edu.tr adresine gönderilmelidir. Elden kabul mektubu teslim alınmayacaktır.)

29 Mart 2024- Asıl ve Yedek Listelerinin İlanı

***DİKKAT***

Başvurular Erasmus başvuru sisteminden https://turnaportal.ua.gov.tr/ giris adresinden, E-Devlet kullanıcı bilgileri girilerek sadece elektronik ortamda yapılacaktır. Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğüne fiziki olarak herhangi bir belge teslim edilmeyecektir. Başvuruda istenen belgelerin sisteme yüklenmemesi durumunda yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. İlgili başvuru kapsamında aşağıda verilen dil sınavlarından birinden sınav sonucu bulunmayan adaylar için başvuru takviminde belirtilen tarihte İngilizce dilinden sınav düzenlenecektir. Hali hazırda dil sınav sonucu bulunan adaylardan aşağıda detayları verilen dil sınavları başvuru sırasında kabul edilecektir:

15-16-17 Nisan 2023 tarihleri arasında ATAILE tarafından gerçekleştirilen Erasmus+ Dil Sınavları (İngilizce),

Geçerliliği devam etmekte olan YDS ve YÖKDİL Sınavları,

Geçerliliği devam etmekte olan TOEFL (IBT) ve PTE Sınavları.

ÖSYM tarafından otomatik olarak çekilemeyen tüm sınav sonuçları için adayların dil belgelerini yüklemesi zorunludur. Dış İlişkiler Ofisi web sitesinde yer alan https://oia.atauni.edu.tr/new/erasmus-bilgi/ linki üzerinden ilgili sınavların puan dönüşüm tablosuna ulaşabilirsiniz.

DEĞERLENDİRMEYE ALINMA ŞARTLARI

• Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE), Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri doktora programında örgün eğitimde öğrenci olmak,
  • 2.50 AGNO’ya sahip olmak,
  • Geçerli dil sınavlarından birinden en az A2 düzeyinde bir sonuca sahip olmak.

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ (STAJ)

Başvuran öğrencilerin %50 akademik not ortalaması (AGNO) ve %50 yabancı dil düzeyinin etkilediği ağırlıklı ortalamaya göre Erasmus+ puanı oluşturulur. Daha önce Erasmus+ hareketliliğinden faydalanmış öğrencinin Erasmus+ puanından 10 puan düşülür.

Değerlendirme sürecine katılan öğrencilerin ilanı puan sıralamasına istinaden gerçekleştirilir. Asıl ve yedek liste kabul mektuplarının teslim alınmasından sonra adayların puan sıralamasına istinaden ilan edilir.

*** Staj hareketliliğine başvuran adaylar kabul mektuplarını kendileri temin etmektedir. Anlaşmalı kurumlarımızdan kabul almak istemeniz durumundan https://oia.atauni.edu.tr/erasmus-bilgi/ linkinde yer alan bilgilerden yararlanabilir ve kurumlar ile irtibat kurabilirsiniz. Ayrıca erasmusintern.org web sitesinden de farklı kurumların staj ilanlarına ulaşabilirsiniz.

*** Öğrencilerin staj hareketliliğini gerçekleştirilebileceği son tarih proje bitim tarihi olan 31/07/2024’tür.