Atatürk Üniversitesi, kültürel ve eğitimsel alışverişi teşvik etmek amacıyla düzenlenen Orhun Değişim Programı kapsamında, 2023-2024 güz döneminde Kazakistan Atyrau Üniversitesi ve Kırgızistan Manas Üniversitesi’nden gelen öğrencilere ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi’ne gelen lisans ve lisansüstü öğrenciler, başarılı bir eğitim dönemini tamamlayarak ülkelerine dönmenin mutluluğunu yaşadılar. Program, öğrencilere farklı kültürleri tanıma, dil becerilerini geliştirme ve uluslararası ilişkiler kurma fırsatı sunarak akademik alanlarda çeşitlilik ve geniş bir perspektif kazanmalarına olanak tanıdı.

Orhun Değişim Programı, öğrencilere Türkiye’nin tarih ve kültürüyle yakından tanışma fırsatı sunmanın yanı sıra, katılımcı üniversiteler arasında öğrenci değişimini teşvik ederek dostluk ve işbirliği köprüleri kurmayı amaçlamaktadır.

Katılımcı öğrenciler, kendilerine sağlanan imkanlar ve dostça atmosfer nedeniyle Atatürk Üniversitesi’ne teşekkür ederken, bu deneyimin hayatlarında unutulmaz bir döneme dönüştüğünü ifade ettiler. Eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen öğrenciler, kazandıkları bilgi ve deneyimleri ülkelerine aktararak uluslararası işbirliği ve anlayışa katkıda bulunacaklarını belirttiler.

Atatürk Üniversitesi, uluslararası etkileşimi teşvik eden bu tür programlara katkı sağlamaya devam ederek öğrencilerin küresel ölçekte daha donanımlı bireyler olmalarına destek olmayı sürdürecektir.