Atatürk Üniversitesi PLANETISE Dresten Toplantısına Katıldı!
Atatürk Üniversitesi Erasmus+ Ofisi tarafından yürütülen KA205 Gençlik alanında stratejik ortaklık projesi 2016 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilmiştir. Yunan Ulusal Ajansı tarafından iyi uygulama örneği olarak seçilen Planetise – Çevre Oyununun ülkelerin ihtiyaç analizleri doğrultusunda ortak bir yaklaşım ile revize edilmesi ve her bir ortağın oyunu yerelde oynanabilir bir form kazandırmasını amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında Atatürk Üniversitesinin Almanya, Yunanistan, İtalya, Portekiz ve Romanya’dan çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve Türkiye’den Ordu Üniversitesi ile ortaklığı bulunmaktadır.
14 Mart 2019’da Deutsches Hygiene-Museum’da düzenlenen PLANETISE Oyunu Etkinliği ve Toplantısına Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın ÖZTAŞ ve Erasmus+ Program Sorumlusu Öğr. Gör. Pınar UÇAK katıldı. Düzenlenen etkinlikte Yunanistan, İtalya, Portekiz, Almanya ve Romanya ortaklarının temsilci kuruluşları ile birlikte Dresden’deki Sivil Toplum Kuruluşlarına PLANETISE oyunu tanıtıldı.
Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öztaş: “Gençlik merkezlerinde ve MEB Okullarında tanıtmayı ve gençlerimizin çevre bilincini arttırmayı planlamaktayız.”
Deutsches Hygiene-Museum’da PLANETISE ortağı Almanya’nın ev sahipliğini yaptığı etkinlikten memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın ÖZTAŞ, çevre bilincinin önemli olduğu günümüzde böylesine bilinçlendirici bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Öztaş, PLANETISE oyununu okullarda, gençlik merkezlerinde ve gençlik organizasyonlarında tanıtmayı ve gençlerin çevre bilincini arttırmayı hedeflediğini belirtti.
Bu doğrultuda gerçekleştirilen toplantılarda projenin gidişatı tartışıldı. Tüm ortakların katılımıyla da çeşitli yaygınlaştırma ve eğitim etkinlikleri gerçekleştirildi. Nisan 2019 itibariyle tüm ortaklar ve Atatürk Üniversitesi oyunun yerel versiyonunu basıma hazır hale getirerek yaygınlaştırma faaliyetlerini planladı. Oyun, Türkiye’de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği pilot okullarda, Atatürk Üniversitesinde ve Ordu Üniversitesinde gençlerle buluşturulması ve yaygınlaştırılması planlanarak toplantı tamamlandı.
[rl_gallery id=”6254″]