Atatürk Üniversitesi Erasmus+ ESC Programı Gönüllü Öğrenci Başvuruları Başladı

Erasmus+ Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında 3 Temmuz – 30 Temmuz 2023 tarihleri arasında Yunanistan’ın Atina şehrinde gerçekleştirilecek olan gönüllülük hareketi için öğrenci başvuruları başlamıştır. Bu proje kapsamında Üniversitemizden toplam gönüllü öğrenci kontenjanı 2 olarak belirlenmiştir.

ESC Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

BAŞVURU KRİTERLERİ

ESC Programı için başvuran Üniversitemiz öğrencileri için değerlendirme kriterleri aşağıda sunulmuştur. Bu kriterler dikkate alınarak, belirtilen öncelik sırasına göre, başvuran öğrenciler arasından gönüllü hareketliliğinden faydalanılacak adaylar seçilir. Bu kriterleri sağlamayan öğrencilerin başvuruları dikkate alınmaz. Başvuru yapan adaylar bu duyuruyu okuduğunu ve anladığını da beyan etmiş olur.

1. Atatürk Üniversitesi ön lisans, lisans veya lisansüstü programında örgün eğitimde öğrenci olmak ve 18-30 yaş aralığında olmak,
  2. Minimum 2.50 AGNO’ya sahip olmak,
  3. A2 seviyesinde İngilizce Dil Belgesine sahip olmak (YDS/YÖKDİL/TOEFL/PTE/IELTS/Son bir yıl içerisinde alınan ATAILE Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı Sonucu/ATAILE Seviye Belirleme Sınavı/ Özel İngilizce Kurslarından alınan Sertifikalar/Üniversitemiz Hazırlık Programı Geçme Notu) ***

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

1. Öğrenci Belgesi
  2. Transkript
  3. Kimlik ya da pasaport görüntüsü
  4. İngilizce Dil Belgesi
  5. İngilizce motivasyon mektubu (motivation letter)
  6. İngilizce özgeçmiş (CV)

Başvurunuzun geçerli sayılması için gerekli belgeler eksiksiz olarak eklenerek youth@atauni.edu.tr eposta adresine başvuru takviminde belirtilen süre içerisinde gönderilmelidir.

BAŞVURU TAKVİMİ

1 Haziran 2023 – Başvuruların Açılması

8 Haziran 2023 – Başvuruların Son Günü

9 Haziran 2023 – Ön Değerlendirme sonuçlarının açıklanması

12 Haziran 2023 – Yüz yüze mülakatların gerçekleştirilmesi ve nihai sonuçların ilanı.

DEĞERLENDİRME AŞAMALARI

Başvuru şartlarını sağlayan ve belgelerini eksiksiz olarak belirtilen tarih aralığında gönderen öğrenciler arasından ön değerlendirme aşamasında puanı en yüksek olan 20 öğrenci mülakat aşamasına katılmaya hak kazanır. Sonrasında mülakat puanı ile birlikte nihai değerlendirme sonuçları açıklanır.

Ön Değerlendirme Kriteri Puan
AGNO %50
Dil Puanı %50

Şehit ve Gazi Çocuklarına          +10 puan *

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)   +10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere.   +10 puan**

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır,  Gaziantep, Hatay,  Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen deprem felaketinden birinci ve ikinci derece akrabaları (anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri) yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler, belgelendirmek kaydı ile +10 puan ile önceliklendirilecektir.

Nihai Değerlendirme Kriteri Puan
AGNO %30
Dil Puanı %30
Mülakat Puanı %40

* Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

** Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

*** Ulusal ve Uluslararası Dil sınavlarını not dönüşümlerinde Erasmus+ Programı Not Eşdeğerliği tablosu esas alınır. (https://oia.atauni.edu.tr/wp-content/uploads/2017/04/ErasmusNotEşdeğelilik.pdf) Özel Yabancı Dil Kurslarından (İngilizce) alınan sertifikalara istinaden katılımcının kur geçme puanı da ibraz edilmek zorundadır. Hazırlık sınıfı okuyan adaylar için hazırlık geçme notu baz alınır. ATAILE Seviye Belirleme ofisimizden ve programımızdan bağımsız olarak ilgili koordinatörlük tarafından gerçekleştirilmekte olup, programımız kapsamında özel bir sınav uygulanmamaktadır.