2022-2023 Akademik yılı Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları başlamış olup, başvurular Kariyer Kapısı üzerinden https://portal.ua.gov.tr/ adresinden, E-Devlet kullanıcı bilgileri girilerek sadece elektronik ortamda yapılacaktır. Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğüne fiziki olarak herhangi bir belge teslim edilmeyecektir. Başvuruda istenen belgelerin sisteme yüklenmemesi durumunda yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.  “Diğer Belge” kısmına varsa  Bölüm Erasmus Koordinatörlüğü/ Kültür Elçiliği (bu belgeleri Fakültenizden ya da Enstitünüzden edinebilirsiniz) yaptığınızı gösterir belgenizi yüklemeniz beklenmektedir. Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvuru tarihi 28 Haziran –  13 Temmuz 2022 Çarşamba günü 23:59’a kadardır. Yerleştirme sonuçları 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü mesai sonrası oia.atauni.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ya da ortak ülkelerden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir.

KA131 Personel Eğitim Alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi de mümkündür. Bu faaliyet türünde kurumlararası anlaşma şartı yoktur.

Başvuru Kılavuzları

Türkçe başvuru kılavuzu için tıklayınız.

İngilizce başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği İçin Asgarî Ve Azamî Süreler

2021 yılı KA131 Projesi kapsamında Üniversitemize tahsis edilen Eğitim Alma Hareketliliği hibe kaynağına (AB üyesi 28 ülkenin yanı sıra, Makedonya, Lihtenştayn, İzlanda, Norveç, Sırbistan) istinaden 6 personel gönderilmesi öngörülmüştür.

Birimimiz KA131 projesine ait mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi en az 2 iş günü en fazla 4 gün (seyahat dâhil) olarak sınırlandırmıştır. İlgili hareketlilik türünden hak kazanacak adaylar 31/05/2023 tarihine kadar hareketliliklerini gerçekleştirmelidir.

Anlaşmalı kurumlarımıza https://oia.atauni.edu.tr/erasmus-bilgi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Gidilen Ülkelere Göre Hibe Miktarları

Seyahat Giderleri

* Erasmus+ Programı ile hareketlilik gerçekleştirilecek ülke için verilecek seyahat hibesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı http://ec.europa.eu/programmes/erasmusplus/tools/distance_en.htm) kullanılarak hesaplanacaktır.